Kohti mielielämää

Polku kohti mielielämää
Kohti mielielämää admin 06/02/2020
Polku kohti mielielämää on kaikilla erilainen.

Mielielämä on omannäköistäsi elämää. Sellaista, jossa sinun on hyvä olla. Se syntyy omien arvojesi pohjalta, ottaa unelmistasi suunnan ja tuntuu kodilta. Miltä sinun mielielämäsi näyttää?

Sinulla on oma taustasi ja omat tarpeesi, uniikit haasteesi ja haaveesi. Kukaan toinen ei voi kertoa, millaista elämää sinun tulisi elää. Mielitulkki auttaa sinua löytämään oman polkusi ja tukee matkan joka askeleella. Polulla kohti mielielämää tarvitaan pysähtymistä, kirkastamista ja etenemistä.

Pysähdy

 

On aika pysähtyä hetkeksi kesken matkan, vetää syvään henkeä, katsella ympärille ja vain olla.

 

Pysähtymällä luot tilaa läsnäololle, hiljaisuudelle ja hyväksynnälle. Saat hetken tauon arjen kiireeseen ja aikaa olla läsnä itsesi kanssa. Pysähtymällä hetkeen annat itsellesi tilaisuuden kuunnella kehoasi, mieltäsi, tunteitasi. Näin luot terveen pohjan hyvinvoinnille ja itsemyötätunnolle.

 

Pysähtyminen ja läsnäolo ovat taitoja – siispä niitä voi harjoitella. Pysähtymällä rauhoitat hermostoasi, lasket kehon stressitilaa ja luot mieleen levollisuutta. Pääset irti reaktiivisuuden kehästä ja luot itsellesi tilaa valita, miten toimit. Harjoitusten kautta keho saa pysähtymisen kokemuksia, jolloin läsnäolo myös arjessa paranee.

 

Pysähtyminen on keskeinen elementti kaikissa Mielitulkin palveluissa. Erityisen lempeän pysähdyksen elämääsi saat oloretriiteistä ja metsäkylvyistä. Kumpaa kaipaat nyt elämääsi?

Kirkasta

 

Joskus polulla on pimeää tai emme löydä oikeaa reittiä. Silloin tutkimme maastoa tarkemmin ja etsimme keinoja luoda valoa ympärillemme.

 

Itseen tutustuminen kirkastaa, mikä sinulle on merkityksellistä. Hyväksyvä itsetuntemus on oman elämän tarkastelua lempeydellä. Kun olet läsnä hetkessä, voit hyväksyvästi tutkia, mitä elämääsi kuuluu nyt ja mitä tulevaisuuden mielielämääsi kuuluu.

 

Itsereflektio, herättelevät kysymykset ja harjoitukset ohjaavat sinua syventämään itsetuntemustasi ja kirkastamaan omat arvosi, unelmasi ja rajasi. Itsetuntemuksen kehittäminen auttaa sinua elämään omannäköistäsi elämää, seisomaan itsesi puolella, asettamaan terveitä rajoja ja suuntaamaan energiasi siihen, mikä on mielekästä. Kaiken rinnalla kulkee lempeä itsemyötätunto.

 

Hyväksyvä itsetuntemus on aina läsnä Mielitulkin palveluissa. Tunnepajat ja coaching ovat loistavia keinoja tutustua itseesi paremmin ja kirkastaa, mikä sinulle on merkityksellistä. Kumpi sopisi sinulle juuri nyt?

Etene

 

Suunta kohti mielielämää! Katsotaan kartalta reitti määränpäähän, suunnitellaan etapit ja lähdetään etenemään!

 

Sinulla on jo ajatus siitä, miltä mielielämäsi voisi näyttää mutta et vielä tiedä, miten sinne pääsee. Inspiroiva unelma tuo energiaa matkalle ja selkeä suunnitelma helpottaa matkantekoa.

 

Määrittelemällä tavoitteet autat itseäsi etenemään ja siirtymällä ajatuksista tekoihin suuntaat energian kohti uutta. Keskustelujen, itsereflektion ja konkreettisten tehtävien kautta ajattelusi ja toimintasi alkavat saada uusia sävyjä. Pienistä arkielämän muutoksista kasvaa elämänkokoisia ja pääset askel askeleelta lähemmäs mielielämääsi.

 

Jokainen muutos elämässä etenee askel kerrallaan. Kun haluat ottaa ensimmäisen askeleen on coaching ja tunnepajat hyvä paikka aloittaa. Kumpaan lähdet mukaan?