Olohetki

Olohetkissä saat pysähtyä ja vain olla
Olohetki admin 06/02/2020

Olohetkissä saat pysähtyä ja vain olla. Otamme tauon arjen kiireestä ja pysähdymme rentoutumaan oman itsemme äärelle. Teemme rauhallisessa ja turvallisessa ilmapiirissä kehon ja mielen harjoituksia, jotka auttavat meitä palautumaan, laskevat hermoston vireystilaa ja lisäävät mielen läsnäoloa.

Apunamme ovat helpot mindfulness-, rentoutus- ja hengitysharjoitukset. Autamme kehoamme huomaamaan, millä keinoin hermoston kierroksia voi laskea ja muistamaan, millaista on olla rentouden tilassa. Annamme mielelle tilaisuuden hiljentyä ja päästää irti suunnitelmista ja suorittamisesta.

Olohetkessä saamiesi kokemusten kautta kehoosi ja mieleesi jää taitoja, jotka auttava tuomaan rentoutta myös arkeen. Kehon jännityksistä ja mielen kierroksista irti päästäminen helpottuu. Tuomalla itsesi lempeästi olemaan, saat mukaasi hyvinvointia, joka tuntuu arjessa.

Olohetkien pituus vaihtelee tunnin hetkestä pidempiin retriitteihin. Millaista taukoa sinä kaipaisit?

Tulevat olohetket

Mindfulness on tietoista hyväksyvää läsnäoloa. Se on taito tarkastella läsnäolevaa hetkeä uteliaisuudella ja hyväksyen, arvostelematta ja muuttamatta mitään.
Hyväksyvä läsnäolo on kehitettävä taito.

Sitä voidaan harjoitella kiinnittämällä hyväksyvää huomiota hengitykseen, kehon tuntemuksiin, aistikokemuksiin, ajatuksiin, tunteisiin tai ympäristön ärsykkeisiin. Kun opimme tarkastelemaan asioita ja tilanteita uteliaisuudella, emme yhtä herkästi reagoi niihin harkitsematta. Pysähtymällä hetkeksi luomme itsellemme tilaa valita, miten haluamme toimia.

Tunnelmia olohetkistä

Mindfulness-harjoitusten hyötyjä
Ajattelu kirkastuu
Tunnesäätely kehittyy
Itsetuntemus syvenee
Keskittyminen helpottuu
Elimistön stressitila laskee
Kyky kuunnella kehoa paranee
Kyky tehdä tietoisia päätöksiä kohenee
Läsnäolon tunne omassa elämässä ja ihmissuhteissa kasvaa