Tiina

Minusta valmentajana
Tiina admin 06/02/2020
Moi, olen Tiina! Lempeän jämäkkä coachisi, mielentaitovalmentaja ja metsäkylpyohjaaja.
Ihmettelen elämää herkin tuntosarvin, opettelen suorittamattomuutta ja rakastan puhua tunteista.

Olen mielentaitovalmentaja, sertifioitu Brain-Based Coach* ja koulutettu metsäkylpyohjaaja. Valmentajana ykkösvahvuuteni on lempeä rauhallisuus, joka tuo sinulle turvallisen tilan pysähtyä, tarkastella omia tuntojasi ja oivaltaa uutta. Ymmärrän ihmismielen toimintaa ja olen koko kehollani ja mielelläni läsnä. Kuuntelen pintaa syvemmältä ja havaitsen tunteet herkästi. Kiteyttämällä ja nostamalla olennaisen esiin luon sinulle selkeyttä ajatuksiisi.

* Brain-based Coaching perustuu neurotieteeseen ja aivojen toiminnan ymmärtämiseen. Sen menetelmät tukevat uuden oppimista, oivallusten syntymistä ja kestävän myönteisen muutoksen luomista. Kuuden kuukauden intensiivisen koulutuksen järjestää Neuroleadership Instute Finland.

Minun polkuni

Urapolkuni on kuljettanut minua antoisiin tehtäviin, joista voin tässä hetkessä ammentaa

Opiskellessani kääntämistä ja psykologiaa halusin ymmärtää ihmismieltä, mutta haaveenani oli työskennellä kääntäjänä kaikessa rauhassa tekstien parissa. Kääntäjäntyö vaihtui kuitenkin sattumien kautta esihenkilötyöhön suuryrityksessä. En ollut haaveillut ihmistyöstä, saati johtamisesta. Huomasin kuitenkin pian, että inhimilliselle johtamiselle on tarvetta – ja minä itse nautin siitä!

Pääsin valmentamaan esihenkilöitä ja tiimejä sekä kehittämään palveluliiketoimintaa, asiakaskokemusta ja yrityskulttuuria, ja käyttämään tässä kaikessa minulle niin rakkaita tunneälytaitoja, empatiaa, kuuntelemista, aitoa yhdessä tekemistä ja turvallisen ilmapiirin luomista.

Sain luoda tiimeille Suomessa, Saksassa ja Intiassa työpajoja mm. tunnesäätelystä, tietoisuustaidoista, itsetuntemuksesta, tiimin tarkoituksesta, psykologisesta turvallisuudesta ja väkivallattomasta vuorovaikutuksesta.

Tämän työn myötä tunne- ja tietoisuustaitojen merkitys kirkastui minulle entisestään. Ymmärsin, että keskeisin taidoista on itsetuntemus: kestävä kehitys ja muutos lähtee hyvästä itsetuntemuksesta ja omista oivalluksista. Lopulta itselleni kirkastui myös se, että tuleva työni tulisi löytymään kokonaan tunnetaitojen ja coachauksen maailmasta.

Rauhoitun samoilemalla metsissä, innostun syventyessäni luomaan, rakastan tiedettä ja uuden oppimista, herkistyn arkisten ihmeiden äärellä ja olen aina etsimässä syvällisiä merkityksiä. Itsetuntemuksen syventäminen, oman tunnemaailman tutkiminen sekä oman kehon ja mielen äärelle pysähtyminen ovat tuoneet elämääni lisää värejä, merkitystä, rohkeutta ja rauhaa. Ja matkani jatkuu.